TAVUKLU EKMEK DOLMASI
MALZEMELER:
500 gr. kuşbaşı tavuk göğüs
1 adet kuru soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 paket mantar
tuz
karabiber
sıvı yağ
Ekmek için:
3 su bardağı un
1 paket toz maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı üstüne
YAPILIŞI:
Toz mayayı ılık su ve şekerle mayalandırınız.Unu eleyiniz ve içine tuz katınız.Kabarmış olan mayayı unun içine koyarak yoğurunuz.Dinlenmeye bırakınız.
Bir tavada sıvı yağ ile yemeklik doğranmış soğanları çeviriniz.Kuşbaşı tavukları katınız.Tavuklar rengini değiştirince mantarlarını katınız.Mantarları kuşbaşı doğrayınız ve limonlu suda bekletiniz.Tavuklara ilave ediniz.Mantarlar suyunu çekince küçük doğranmış biberini ve daha sonra domatesini katınız .Ağzı açık olarak suyunu çekinceye kadar pişiriniz.Karabiber ve tuz katınız.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparınız.Top şekli veriniz.Üzerine yumurta sarısı sürünüz.180 derece fırında pişiriniz.Fırından çıkınca üzerinden ayırmadan kapak şeklinde kesiniz.İçini oyarak çıkarınız.İçlerine tavuk-mantar soteyi doldurunuz.Fırın tepsisine dizerek 5 dakika daha fırında ısıtınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder