SPAGETTİ BOLONEZ (BOLOGNESE)
MALZEMELER:
1 paket spagetti
200 gr. kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 dış sarımsak
1 adet kuru soğan
3 orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Önceden rondodan geçirmiş olduğunuz soğanı sıvı yağda kavurunuz.
Daha sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam ediniz. Sürekli karıştırarak
kavurmaya devam ederken kıyılmış sarımsakları da ekleyiniz. Yaklaşık 20 dakika
kadar kavurduktan sonra salçayı da ilave ediniz, sonra kabuğunu soyup rondodan
geçirmiş olduğunuz domatesleri ekleyiniz. Altı kısık olarak pişirmeye devam
ediniz, gerekirse su ekleyebilirsiniz. Tuzu ve karabiberi ekleyiniz. Kıyma iyice özdeşleşene kadar ve suyunu
kontrol ederek kaynatınız. Pişirdiğiniz spagettinin üzerine koyarak servis edin.
Afiyet olsun.
Not: Üzerine parmesan veya kaşar rendesi koyabilirsiniz.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder