KIYMALI KOL BÖREĞİ
MALZEMELER:
8 SU BARDAĞI UN
3 ADET YUMURTA
1 PAKET MARGARİN
4 ADET PATATES
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YARIM DEMET MAYDANOZ
UN, YUMURTA, TUZ, SIVI YAĞ ,SÜT YADA SU İYİCE BİRLİKTE YOĞURUNUZ.5 DAKİKA DİNLENDİRİNİZ. 8 PARÇAYA BÖLÜNÜZ.HER PARÇAYI TEKRAR 5' E BÖLÜNÜZ
KÜÇÜK YUVARLAKLAR YAPINIZ. BİR TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇINIZ.
HER KATINI ERİTİLMİŞ MARGARİN İLE YAĞLAYINIZ 5 TANESİNİ ÜST ÜSTE KOYUNUZ ÜST ÜSTE İNCE OLARAK AÇINIZ.
KIYMAYI KAVURUNUZ İÇİNE RENDELENMİŞ PATATESLERİ KATINIZ.İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZLARI İLAVE EDİNİZ.TUZ VE KARABİBER KATINIZ.
AÇTIĞINIZ BÜYÜK YUFKANIN İÇİNE HARÇ KOYUNUZ YUVARLAK RULO ŞEKLİNDE SAR INIZ VE YAĞLANMIŞ TEPSİYE
DİZİNİZ.ÜZERİNİ MARGARİNLE YAĞLAYINIZ. 180'C PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www:guncelyemek:blogspot:com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder