Piruhi Mantı
Malzemeleri:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1kahve fincanı su
Tuz
8 su bardağı su (mantıları haşlamak için)
5 çorba kaşığı sıvı yağ
İç Harcı İçin:
150 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Kaba unu koyunuz ve ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu
ekleyiniz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurunuz.Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bez
örterek 20 dakika dinlendiriniz.Sonra bezeleri zeminde 1mm kalınlığında açınız.Yufkaları 2
cm kareler halinde kesiniz.Peyniri ezerek, içine kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırınız.Karelerin bir köşesine peynirli harçtan koyun ve kareleri
üçgen kapatarak kenarlarını parmak uçlarıyla bastırıp yapıştırınız.Boşta kalan uçları birleştiriniz.Bir tencereye 8 bardak suyu koyup kaynatınız, içine 1 çorba
kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyiniz.Mantı hamurlarını tencereye aktarıp yumuşayana dek iki
partide haşlayınız.Pişen mantıyı delikli kepçeyle servis tabağına aktarınız.Bir tavaya sıvı yağı kızdırarak mantıların üzerine dökünüz.Sarımsaklı yoğurt,nane,kırmızı biber ile süsleyiniz.Sonra sıcak servise
sununuz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
1 yorum:
Piruhi, Slovak yemeğidir. Kosice yöresi.
Yorum Gönder