CEVİZ HELVASI
MALZEMELER:
3 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı ceviz
3 adet yumurta
Taze nane
1 tatlı kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI:
Şekeri bir tencereye dökünüz. İçine az miktarda su katarak 50
dakika kaynatınız. Bu kaynama esnasında içine eritilmiş limon tuzu ilave ediniz. Ocaktan
alıp 40-50 dakika soğumaya bırakınız. Bu arada yumurta aklarını çırpıp içine ekleyiniz.
Tencereyi tekrar ocağa koyunuz ve çok hafif bir ateşte kepçe ile karıştırmaya
devam ediniz. 1 saat pişiriniz. Malzeme kıvamına geldikten sonra ocaktan alınız ve
hazırlanan ceviz içlerini ilave edip 3-5 dakika karıştırınız. Daha sonra temiz bir
beze un serip malzemeyi bunun üzerine boşaltınız. Burada 30 dakika soğumaya bırakınız.
Sonra katı hale gelen helvaları servis ediniz.
Not: Sadece Yenice’de yapılan yöreye has bir helvadır.
Bayramlarda yapılarak satışa sunulur.
ALINTIDIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder