FAJİTA
MALZEMELER:
5 adet kırmızı biber
6-7 adet dolmalık biber
karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Marine sosu:
2 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1,5 çay kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
:
İnce şeritler halinde kesilmiş dana bifteği marine sosunda
yaklaşık en az bir saat bekletiniz (bir gece boyunca bırakılması tavsiye ederim)Marine
edilmiş eti tavada kendi yağında kızartınız, bu arada tuzunu ekleyiniz.Halka
doğranmış kırmızı ve yeşil biberi başka bir tavada 2 kaşık zeytinyağı,
karabiber ve tuzla kızartınız.Ekmeğinizin üzerine et ve biberi koyunuz.Fajita’nın
özelliği etin neredeyse ekmeğin üzerinde bile cızırdayarak servis edilmesidir.
Yani soğumadan tüketiniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder