ZERDE
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı patates nişastası
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu
yarım çay kaşığı safran,
8 bardak su.
YAPILIŞI:
Pirinci yıkayınız.Tencereye 7 bardak su koyunuz, kaynatınız. Sonra pirinçleri ilave ediniz.Yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Nişastayı bir kaba koyunuz, 1 bardak su ilave ediniz eziniz. Sonra, pirincin bulunduğu tencereye dökünüz.Safranı 1 fincan sıcak suda eritiniz. Onu da tencereye
dökünüz.Şekeri ilave ediniz 1-2 taşım daha
kaynatıldıktan sonra ateşten alınız.Kaselere boşaltınız. Üstlerine kuş üzümü ile fıstık
serpiştiriniz.
Soğuduktan sonra servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder