ETLİ BEZELYE YEMEĞİ
MALZEMELER:
-1/2 kg iç bezelye
-1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
-1 adet havuç
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-dereotu
-salça,tuz
-sıvı yağ
-margarin
-etsu tablet
YAPILIŞI:
Etleri,yağı,havucu ve yemeklik doğranmış soğanı düdüklü
tencerenin içine koyunuz.Etler pişip ,soğanlar sararınca bir yemek kaşığı salça
ve bezelyeleri ilave ediniz.Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip,tabletini katınız. Düdüklünün kapağını kapatınız.Yarım saat pişiriniz.Daha sonra kuşbaşı doğranmış
patatesleri ilave edip beş dakika pişiriniz.Üzerine doğranmış dereotu ile
süsleyiniz.
Afiyet olsun.Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder