ELMALI ECE KURABİYESİ
MALZEMELER:
4 ADET ELMA
5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
125 gr. MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI NİŞASTA
3,5 SU BARDAĞI UN
½ PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
ELMALARI RENDELEYİNİZ.ŞEKERLE PİŞİRİNİZ.CEVİZİNİ VE
TARÇININI KATINIZ. SOĞUMAYA BIRAKINIZ.HAMUR MALZEMESİNİ YOĞURUNUZ.İÇİNE
MALZEMELERİNİ KOYUNUZ.RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ŞEKİL VERİNİZ.150 DERECE FIRINDA
AZ PİŞRİNİZ.ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder