MALZEMELER:
4 ADET AYVA
2 SU BARDAĞI ŞEKER
3-4 ADET KARANFİL
KAYMAK
CEVİZ
YAPILIŞI:
AYVALARI SOYUP,AYIKLAYINIZ.AYVALARI ORTADAN İKİYE KESİK ŞEKİLDE TENCEREYE DİZİNİZ.ÇEKİRDEKLERİ TENCERENİN İÇİNE KATINIZ.ŞEKERİ İÇLERİNE DOLACAK ŞEKİLDE İLAVE EDİNİZ.KARANFİLLERİ DE KATINIZ.KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKINIZ.SUYUNU SALIP ŞEKER JÖLELENİNCE ALTINI KAPATINIZ.SOĞUDUKTAN SONRA KAYMAK VE CEVİZLE SÜSLEYİNİZ.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder