MALZEMELER:
2 bardak pirinç
4 büyük soğan
fıstık
üzüm
1 yemek kaşığı salça
5 kesme şeker
1 adet domates
1 demet derotu
kuru nane
karabiber
kırmızıbiber
tarçın
yenibahar
tuz
1/5 kg salamura yaprak
1,5 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Pirinçleri yıkayıp ıslatınız.Soğanları küçük küçük
doğrayınız.Tencereye zeytinyağını,fıstıkları ve soğanları koyunuz.Sararıncaya
kadar kavurunuz.Daha sonra pirinçleri ilave ediniz ve kavurmaya devam ediniz
.Sırasıyla domatesleri, baharatları, salçayı,üzümü ilave ediniz.Tuz ve şekerini
katınız.En son dereotunu kıyarak ilave ediniz yarım su bardağı su katarak kısık
ateşte demlendirip soğutunuz.Daha sonra yıkanmış salamuara yaprakları iç
harcınla doldurunuz.Üzerine iki su bardağı su ilave
ediniz ve kısık ateşte 45 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder