1 adet bütün tavuk
1 kase baldo pirinç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı bezelye
1 adet havuç
1 yemek kaşığı pilav fıstığı
1 yemek kaşığı üzüm
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
YAPILIŞI:
Tavuğu düdüklü tencerede haşlayınız.Soğuduktan sonra ayıklayınız.Teflon ve yayvan bir tencereye tereyağını koyup eritiniz,fıstıkları sarartınız.Küp şeklinde doğradığınız havuçları da katınız. Üzerine bir buçuk ölçü tavuk suyu ilave ediniz. Kaynayınca pirinç,bezelye,nohut,üzüm ve tuzunu katıp pişmesi için kısık ateşte demlenmeye bırakınız .Piştikten sonra üzerine ayıkladığınız tavukları ilave ediniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder