MALZEMELER:
1 adet lagos kafası
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
4 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1limon
tuz
maydanoz
YAPILIŞI:
Düdüklü tencerede balık kafasını haşlayınız.Soğuduktan sonra ayıklayıp didikleyiniz.Bir tencereye bütün soğan ,rendelenmiş patates ,havuç,defne,tuz karabiber ve balık suyunu koyunuz.Bir kasede unu bulamaç haline getirip ilave ediniz ,kısık ateşte yarım saat pişiriniz.
Ayıklanmış balıkları katınız.Defne yapraklaını çıkarınız.Yağını ilave ediniz.Limon suyu ve maydonozu katınız .Afiyet olsun.
Ayıklanmış balıkları katınız.Defne yapraklaını çıkarınız.Yağını ilave ediniz.Limon suyu ve maydonozu katınız .Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder