Bu yemek aslında Osmanlının Macaristanı kuşattığında askerlere kulaşı adıyla yaptığı yemektir.Fakat o aslını korumamıştır gulash olmuştur.Salçalı baharatlı
ve un,şarap karışımı düdüklüde pişer dana etiyle yapılır.Yanında patates nişastasıyla yapılmış ekmek dilimleriyle yenir.
MALZEMELER:
750 gr iri doğranmış dana eti
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
½ çay kaşığı tarçın
4 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 bardak kırmızı sofra şarabı
Tuz
YAPILIŞI:
Şarap hariç tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyunuz
.Üzerine 4 su bardağı su ilave ediniz.Yaklaşık 45 dakika pişiriniz.Düdüklü
tencereyi açtıktan sonra şarabı ilave edip karıştırınız.
Servis ederken yanına doğranmış kuru soğan,kızarmış patates
ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder