MALZEMELER:
500 gr. kuzu yağsız çekilmiş dondurulmuş
600 gr.köftelik esmer bulgur1 adet soğan
salça
tuz ,karabiber,kırmızı biber
1 adat domates
taze soğan 1 demet
maydanoz 1 demet
YAPILIŞI:
Kuru soğanı robotton geçiriniz.Tuz ,karabiber,kırmızı biber(5,6 yemek kaşığı)
salça (5,6 yemek kaşığı) ve bulguru 15 ,20 dakika yoğurunuz.Daha sonra iki kere çekilmiş yağsız kuzu etini bir kezde robotton çekip bir kaç gün önce buzlukta dondurunuz.Bu şekilde mikroplar donacaktır ve asla dana eti ile çiğ köfte yapmayınız.Dana etinin içinde trişin larvaları vardır ,buda parazite sebep olabilir.Yoğurmuş olduğunuz bulgura donuk etinizi ve yarım kalıp kırılmış buzda alarak yine 15,20 dakika saat tutup yoğurunuz .Daha fazla yoğurursanız çürür.Son anda kıyılmış maydanoz ve taze soğanları ekleyip sıkım yapınız.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder