GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

11 Ekim 2017 Çarşamba

ÇİZGİLİ PASTA



ÇİZGİLİ PASTA

MALZEMELER:
300 GR İSTENİLEN MEYVE (MUZ ,KİVİ,ÇİLEK vb.)
SÜT (PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN)
ÇİKOLATA SOS HAZIR TÜP (SÜSLEMEK İÇİN)

KREMASI:
3 SU BARDAĞI SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 YUMURTA SARISI
1 PAKET VANİLYA
100 gr. BİTTER ÇİKOLATA(KUVERTÜR)

YAPILIŞI:
BİTTER ÇİKOLATA VE VANİLYA HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ TEFLON BİR TENCEREDE ORTA ATEŞTE KABARANA KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİZ.OCAĞI KAPATTIKTAN SONRA VANİLYA VE BİTTER ÇİKOLATAYI KATINIZ.ÇİKOLATA ERİYENE KADAR KARIŞTIRINIZ.TENCERENİN AĞZINI KAPATINIZ Kİ ÜZERİ BEKLEME AŞAMASINDA KURUMASIN.

KAKAOLU PANDİSPANYA:
6 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI NİŞASTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
SONRA:
1 PAKET VANİLYA
1 DOLU YEMEK KAŞIĞI OVALEKS
1/2 SU BARDAĞI SU
2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME KAKAO
YAPILIŞI:
NİŞASTA,UN VE KABARTMA TOZUNU ELEYİNİZ .SON ÜÇ MALZEME HARİÇ MİKSERLE MALZEMELERİ ÇIRPINIZ.DAHA SONRA DİĞER ÜÇ MALZEMEYİ KATIP ÇIRPINIZ.PASTA KALIBINA DÖKÜNÜZ.180 DERECE FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRİNİZ.İKİ SAAT SOĞUTUP KESME TELİYLE ÜÇE BÖLÜNÜZ.

ÜST SÜSLEME HAMURU(ÇİZGİLİ ŞEKLİ)
MALZEMELER:
6 ADET YUMURTA
6 YEMEK KAŞIĞI SİLME ŞEKER
4/3 SU BARDAĞI UN
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 KUTU ŞOKELLA
YAPILIŞI:
UNU ELEYİNİZ.ŞOKELLA HARİÇ MALZEMELERİ ÇIRPINIZ .FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİNİZ.BU AKIŞKAN HAMURU TEPSİYE DÖKÜNÜZ.180 DERECE FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİNİZ.SOĞUDUKTAN SONRA YAĞLI KAĞIDINI ÇIKARINIZ.ÜÇ EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜZ.ARALARINA ŞOKELLA SÜRÜNÜZ.ÜZERİNE YAĞLI KAĞIT KAPATARAK BASTIRINIZ.DAHA SONRA 1 mm. İNCELİĞİNDE ŞERİTLER KESİNİZ.

SON OLARAK PASTA YAPIMI:

ÜÇE BÖLÜNEN PASTANIN ARALARINA KREMAYI SÜRÜNÜZ VE DİLİMLENMİŞ MUZLARI DİZİNİZ.EN ÜSTE KREMAYI KAPLAYINIZ.BUZDOLABINDA İKİ SAAT SOĞUTUNUZ.KESTİĞİNİZ ŞERİTLERİ YAN YANA PASTANIN ÜZERİNE DİZİNİZ.MEYVELERLE SÜSLEYİP ÇİKOLATA SOSU İLE SON DOKUNUŞUNU YAPINIZ.PASTANIZIN BELİNE BİR KURDELA İLE FİYONK YAPINIZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com



Hiç yorum yok: