GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

29 Aralık 2014 Pazartesi

BASIN AÇIKLAMASI


Irak’ın Erbil kentinde çöken tünelde hayatlarını kaybeden 3 işçimize Allahtan Rahmet diliyor, ailelerine ve yakınlarına sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Yine İtalya açıklarında batan kargo  gemimizde kayıp 3 denizcimize acil ulaşılmasını ve sağ salim kurtulmalarını temenni ediyorum.
Değerli Basın Mensubu arkadaşlarım,
Fuar müdürlüğünde işten çıkartılan 68 işçi için bunların acil olarak tekrar işe geri alınmalarını işçilerin direnişlerinde yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. AKP iktidarı emeğe ve insana verdiği değeri işçilerimiz taşeronlaştırarak gözler önüne sermektedir. Taşeronlaşma hem iş cinayetlerini artırmada hem de emekçilerimizin almış oldukları ücretlerde ve kazanılmış sosyal haklarında düşüşler yaratmaktadır. Bunun en yakın örneği Fuar müdürlüğünde işlerine son verilen 68 işçimizde de aynıdır. Bu işçiler başka bir müteahhit tarafından aynı işe geri alınsalar aldıkları ücretlerde 1.000 – 1.200 lira gibi bir düşüş olacaktır. Kendileri her türlü sefahat içinde yaşarlarken emekçilerimizi, köylüyü, çiftçiyi mağdur etmekte ve onların yaşam standartlarını her geçen gün düşürmektedirler.
AKP iktidarı seçim bildirgelerinde yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini ve kaldıracağını söyleyerek iktidar gelmiştir. Gelinen durum ise 3 Y nin kaldırılması ve mücadele edilmesini bir kenara bırakın Y2 olarak halkımızın önüne getirilmiş, Yoksulluk artmış, Yolsuzluklar almış başını gitmiş , Yasaklar ise askeri vesayetin  olduğu dönemden daha kötü yasakçı bir zihniyetle sansür, yasaklamalar gündeme gündemimize oturmuştur. AKP iktidarı 3 Y yi kaldıracağım derken Y2 yaptığı Y lerin yanına bunlar da yetmiyormuş gibi halkımızın gözleri önünde cereyan eden bir de H eklemiş HIRSIZLIK almış başını gitmiştir.  AKP milletvekilleri, bakanlar, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri kendilerine çıkar sağlamak için her yolu mübah olarak görmekte; halkın durumu ile ilgilenmemektedirler. Halkın geliri kişi başına düşen milli gelirin çok altında olup, AKP iktidarı halkın geliri ve yaşam düzeyini artıracağına kendilerinin gelirlerini artırmakta ve yaşam düzeylerini artırmakla meşgul olmaktadırlar.
2015 seçimlerinde halkımızın AKP nin seçimlerden önce vermiş olduğu vaatlerini ne derecede yerine getirip getirmediğini sorgulayarak sandığa gitmeleri kendi gelir düzeyleri ve yaşam seviyeleri açısından son derece önemlidir. AKP iktidarının sonu gelmiştir. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar ve HIRSIZLIK la mücadele için, Cumhuriyetin temel unsurlarına sahip çıkmak için tek adresin DSP olduğu bir gerçektir.
Burada konuşmalarıma son verirken halkımıza ve KOCAELİ kentine mal olmuş KOCAELİ nin markası haline gelmiş bir KOCAELİSPOR un öz malı olan KEV tesisleri KOCAELİSPOR a geri verilinceye kadar bizler DSP olarak KEV’e olan tepkimizi ortaya koymak adına KEV’e çelenk siparişlerimizi askıya aldığımızı; KOCAELİSPOR’a sahip çıkan herkesin de bu çağrıya uyarak KEV’i protesto ederek çelenk siparişlerini ve bağışlarını askıya almalarını rica ediyor, kamuoyuna ve halkımıza saygılarımızı sunuyoruz.

Meral UÇARI
DSP KOCAELİ İL KADIN KOLLARI BAŞKANI


Hiç yorum yok: