GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

26 Kasım 2013 Salı

NEDEN BAŞARISIZ OLURUZ?


Neden başarız oluruz? Bunu hiç düşündük mü? Başarısızlığında nedenleri vardır.

1 – Tembelsiniz
Tembel olduğunuzu kabul etmeniz kolay olmayacaktır. Her başarılı kişi, şu anda bulunduğu yere gelmek için elinden gelen her şeyi yapmıştır. Tembel olmak sorun değil, önemli olan bunu kabul etmeniz. Neden zengin ve başarılı olamadığınızdan şikayet etmeyin yeter.

2 – Başarıyı Hak Sanıyorsunuz
Dünyada sadece bir kaç kişi şanslı ve bir şeylere sahip olarak doğuyor. Peki ya geri kalanlar? Biz istediğimizi elde etmek için çalışmak zorundayız. Başkalarının size bir şeyler borçlu olduğunu düşünmeyin. O yüzden bir an önce işe başlayın!

3 - Korkuyorsunuz
Aptal görünmekten korkuyorsunuz. Arkadaşlarınızın ve ailenizin ne diyeceğinden korkuyorsunuz. Her şeyden korkuyorsunuz. Ya korkmaktan vazgeçersiniz ya da hiç bir şey yapamazsınız. Kimse sizi durduramamalı. Bahanelerinizden ve korkularınızdan vazgeçtiğiniz zaman sizi nelerin bekleyeceğini hayal edebiliyor musunuz?

4 - Negatiflik
Fark etmemiş olabilirsiniz fakat iletişim kurduğunuz insanlar, kimsenin başarılı olmasını istemeyen negatif kişiler olabilirler. Onlardan hemen kurtulun! Etrafınızda, örnek alabileceğiniz, başarılı insanlar olsun!

5 – Düşünmeyi Bırakın
Yapabilecekleriniz ve yapmanız gerekenler hakkında çok fazla düşünüyorsunuz. Gerçekten bir şey yapmak isteyenlerse harekete geçiyorlar. Analiz yapmayı bırakıp bir an önce işe koyulun!

6 – Amaçsızlık
Hiç bir şey planlamıyorsunuz. Bir şekilde her şeyin yoluna gireceğine inanıyorsunuz. Amaçlarınız olmalı, yoksa hiç bir şey yapamazsınız.

7 – “Onlar”
“Onlar” diye, başarınızı veya başarısızlığınızı kontrol eden gizli bir grup yok. Bu sizin kendinizi daha iyi hissetmek için uydurduğunuz bir şey. Aslında yalnızsınız ve başarılarınızı ve hayatınız kendiniz yönetiyorsunuz.

8 – “X” Faktörü Yok
Çok güzel olmadığınız için başarılı olmalı unutmanız gerekmiyor. X faktörüne aslında ihtiyacımız yok. Bu hayatta aptallar ve sıkıcı insanlar bile herkes gibi başarılı olabiliyorlar. Sizin sorununuzsa buna yeterince inanmıyor olmanız.

9 - Zaman Kaybı
Çok zaman kaybediyorsunuz. Her gün saatlerinizi hiç bir şey üzerine çalışmadan geçiriyorsunuz. Üretici olmayan işler yapıyorsunuz. Eğer bu yolda yürümeye devam ederseniz başarısız olmanız kaçınılmaz.

10 – Sosyal Medya Saçmalığı
Sosyal medyada çok fazla zaman harcıyorsunuz. Muhtemelen bir şeyler üretmeyi başarabildiğiniz zamanın yüzde 50’sini bile sosyal medyada geçiriyorsunuz. Kendinize engel olamadığınız için hiçbir işi bitiremiyorsunuz.

11 – Küçük Düşünüyorsunuz
Çok küçük düşünüyorsunuz. Uzun dönemi düşünmek yerine bir kaç gün ya da hafta sonra olacakları hesaplıyorsunuz. Bu nedenle hiç bir zaman, bir yere gelemiyorsunuz.

12 - İstemiyorsunuz
Gerçekten başarılı olmak istemiyorsunuz. Eminim, herkes gibi siz de hayal kurmayı çok seviyorsunuz. Fakat gerçekten bir şeylerle yüzleşmeye başlamaktan korkuyorsunuz. Oysa başarı değişiklik demektir ve gerçekten çok iyi hissettirir. Beyninize bu saçmalıkları son vermesi gerektiğini söyleyin!

13 – İnanmıyorsunuz

Hiç bir şeyin mümkün olacağına inanmıyorsunuz. Toplum size sadece birkaç çok özel insanın istediklerini elde edebileceğini öğretti. Onların dışında herkesin sıradan hayatları olduğunu sanıyorsunuz. Eğer buna inanmak istiyorsanız devam edin! Geri kalan herkes sizin bir adım önünüzde olacak, çünkü onlar inanıyorlar!

Hiç yorum yok: