GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

12 Temmuz 2013 Cuma

HİMALAYA TUZU


Tuzlu Su Ne demektir
Güzel bir kaynak suyuyla yapılan tuzlu su, sıvılaştırılmış yoğun enerji demektir. Bugün kaynak sularının, yeraltında olan uzun yolculuğunda yoğun bir enerji bağlarıyla donandığı bilinmektedir. Hatta bazı kaynak sularının yeryüzüne çıkıncaya kadar binlerce yıl yeraltında dolaştıkları tespit edilmiştir. Öbür taraftan kristal tuzun madde ile enerji arasında bir geçiş maddesi olduğu söylenmektedir. (Dr. Hendel, B. & Ferreira P) Özellikle de yüksek basınç altında kristalleşen tuz bir enerji kütlesidir. Tuzlu suyun iyileştirme gücü, sahip olduğu bu yoğun enerjiye ve mineral zenginliğine bağlıdır. Özellikle su kıtlığından ve aşırı rafine edilmiş tuz tüketiminden ortaya çıkan hastalıkları tuzlu suyu gerekli bir biçimde kullanarak iyileştirebiliriz.
Genel olarak hemen yer rahatsızlığa ve ciddi sağlık sorunlarına karşı vücudun kurumasını ortadan kaldırmak için, tuzlu su içme kürü uygulanır. Bazi rahatsızlıklara karşı örneğin göz kuruması ve yanması, grip ve ya cilt hastalıklarına karşı ise bir taraftan tuzlu su kürü yaparak vücuda içerden yardım ederken, bir taraftan da gene tuzlu su ile çeşitli yöntemlerle vücudu dışarıdan yardımcı olarak insanın yeniden sağlıgına kavuşması sağlanır.
Mineral tuz, insan vücudunun madde alışverişinde en önemli görevleri üstlenirken, aynı zamanda hücrelerin birbiriyle haberleşebilmeleri için gerekli zemini de sağlar.
NOT: İlgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirterek besin destek ürünleriyle ilgili tanıtım yapılmamaktadır.
Tags: Tuzlu Su, tuzlu su içmek, tuzlu su nasıl hazırlanır, tuzlu su ne demektir
Himalaya Tuz Lambası
Ara.07, 2010 in Himalaya Tuz Lambası 1 Comment

Himalaya Tuz lambası

Himalaya Tuz lambalarının insanlara 14.000′i aşkın kulanım şekli ile doğanın mucizevi armağanıdır. Yaklaşık 250 milyon yıllık enerji kaynağı himalaya tuz madenlerinden çıkartılarak el yapımı olarak hazırlanmıştır
Doğal iyonlaştırıcı özelliği ile lambalar eksi iyonlar yani hava vitaminleri üreterek soluduğumuz havanın kalitesini artırır ve günümüz cihazlarının (cep telefonları, bilgisayarlar, baz istasyonları, wlan ağları vb) elektrik yüklü sisinden oluşan artı iyonların zararlı etkilerini ortadan kaldırır,
Artı İyon ve zararları;
Havadaki artı iyon demek elektronlarını hava kirliliğinden dolayı kaybetmiş bir molekül demektir. İçerisinde birkaç insanın bulunduğu kapalı bir odada eksi iyonların sayısı 200/cm3 azalmamaktadır. Büyük şehirlerde bu oran özellikle işe geliş gidiş saatlerinde 100/cm3′ten daha aşağılara inmektedir. İçinde yaşadığımız ve soluduğumuz çevrenin bütününde büyük oranlarda dengesizlik yaratan iyonların artı yüklü hava parçacıklarının üretimini içermektedir. Artı iyonlar, sigara, zararlı gazlar, iletişim ağı, elektrik iletim hatları, uydu, teevizyon, bilgisayar, cep telefonu, klimalar, fan, gibi daha birçok örnek verebileceğimiz teknolojik yaşamın vazgeçilemezleri tarafından üretilir. Bu üretilen artı iyonlar akciğerlerimizin derinliklerine girerek yorgunluk ve zayıflık hissi başta olmak üzere bağışıklık sistemimizi zayıflatır, konsantrasyon kaybına neden olur, endişe, migren, uykusuzluk ve psikolojik rahatsızlıklara sebep olur, atım ve benzeri birçok solunum problemine yol açar.
EKSİ İYON
Genellikle eksi bir iyon oksijenden oluşan elektronik olarak değişmiş bir moleküldür.Eksi iyonlar rüzgar,güneş ışını,dalga,şelale ve sağanak yağış tarafından doğal olarak yaratılırlar.Deniz kıyısında ya da dağ tepesinin yüksek yerlerinde fırtınadan sonraki ferah,dinlendirici hava;havada eksi iyonların aşırı yoğunlaşmasıyla oluşur.Bilim adamları eksi iyonların havadaki bileşiminin genellikle 1000/1500 cm3 arasında olması gerektiğini bulmuşlardır.Eğer ortamda bir denge yoksa hiçbir varlık hayatta kalamaz.Çok sayıdaki artı iyonlar eksi iyonlarla dengede olmalıdırlar.
Himalaya Tuz Lambaları için Bilimsel Araştırmalar
Yapılan bilimsel araştırmalara göre himalaya kristal tuz lambaları eksi iyonları %300 varan miktarlarda artırdığı gözlenmiştir. İyonlanmış hava sayesinde havada bulunan bakteriler azaltılmakta temiz ve sağlıklı hava sağlanmaktadır. Kaliforniya Üniversitesinde Mikrobiyolog, patoloji uzmanı Dr. Albert Krueger’in yaptığı açıklamaya göre havada bulunan çok küçük eksi iyonun bile bakterileri öldürebilmektedir.

Himalaya Tuz lambalarının bulunduğunuz ortamlardaki soluduğunuz havada bulunan toz, polen ( yabani ot, çim, ağaç, ve ot poleni) hayvan tüyleri, toz zerrecikleri, sigara dumanının oluşturduğu bakterileri yok eder.

Hiç yorum yok: