GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Turkey
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

22 Mart 2010 Pazartesi

KIYMALI BÜRÜKSEL LAHANASI



MALZEMELER:

1/2 kg bürüksel lahanası
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 kaşık bulgur
1 kaşık salça
1 adet etsu tablet

YAPILIŞI:

Lahanaları beş dakika kadar haşlayınız.Bir tencereye kıyma, yağ ve doğranmış soğanları koyunuz,havuçları jülyen doğrayınız ve ilave ediniz.Lahanaları,salçayı ve tableti koyunuz.Suyunu ilave ediniz ,bulgurunu serpiniz.Yarım saat kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

TAVUK SUYUNA MANTARLI ÇORBA



MALZEMELER:

Tavuk suyu
Tavuk eti
Şehriye
Mantar
Havuç
Patates
Maydonoz

YAPILIŞI:

Tavukları haşlayınız,didikleyiniz.8 bardak tavuk suyuna bir buçuk kahve fincanı şehriye atınız.Bir küçük havuç,bir adet patates,10 adet mantarı küp küp doğrayıp ilave ediniz.15 dakika pişiriniz.Kıyılmış maydanoz ,tuz,tereyağı ilave ediniz.
Afiyet olsun.

YOĞURTLU BROKOLİ


MALZEMELER:

1/2 kg brokoli
Yoğurt
sarımsak
zeytinyağı
tuz

YAPILIŞI:

Brokolileri buharda pişiriniz.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz.Zeytinyağı gezdiriniz.
Afiyet olsun.

ÇERKEZ TAVUĞU( yalancı)




MALZEMELER:

1 adet tavuk göğüs
3 dilim ekmek içi
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı mayonez
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı ceviz
5 adet kornişon turşu

YAPILIŞI:

Göğüs etini haşlayınız.Didikleyiniz ,turşuları küp küp doğrayınız,maydanozları ince kıyınız ve diğer malzemeleri ilave ediniz.Üzerini toz kırmızı biber ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

21 Mart 2010 Pazar

IZGARADA PEYNİRLİ MANTAR


MALZEMELER:

1/2 kg iri mantar
250 gr taze kaşar rende
maydanoz
1 yumurta

YAPILIŞI:

Peynir,yumurta,maydanozu karıştırıp mantarların içine doldurunuz ve elektirik ızgarasında pişiriniz.Afiyet olsun.

İLKBAHARIN GELİŞİ - NEVRUZ

Şirinyalı'da sarı eriğin coşkusu
Balkonumdan beyaz lale

Balkonumdan kırmızı çuhalar

Balkonumdan kırmızı hercai menekşeleri

Balkonumdan beyaz hercai menekşeler
Evimin bir köşesinden mimozaların güzelliği
Yarımca'da kar gibi açmış bir erik ağacı
Fabrikanın bahçesinde nergisler
Fabrikada laleler
Fabrikada pembe çuhalar
Fabrikada sarı sümbüller
Fabrikada renkli sümbüller
Fabrikada altın kadehler
Benzin istasyonundan mor laleler
Bu yıl yine doğa coşkun bir biçimde tüm dünyayı kucakladı,yeniden doğdu.
Ben mutlu ve barış dolu bir bahar ve NEVRUZ diliyorum.