GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

24 Ocak 2010 Pazar

ŞÖMİNEDE IZGARA TAVUK VE KARDA ŞARAP


Bu kış soğuğunda dışarda lapa lapa kar yağarken şöminede ızgara tavuk,yeşil salata ve kara yatırıp buz gibi soğuttuğumuz kırmızı şarabımızı içtik.Tavsiye ederim.
Afiyet olsun.

23 Ocak 2010 Cumartesi

ETSİZ KURU FASULYE VE PİLAV



MALZEMELER:

2 bardak kuru fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet domatez
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
2 tablet etsuyu
2 kaşık margarin

YAPILIŞI:

Geceden ıslatmış olduğunuz fasulyeleri haşlayınız ve gazlı suyunu dökünüz.Başka bir tencerede yağı, kıyılmış soğanları,biberleri katarak kavurunuz.Domateslerin kabuğunu soyarak küp küp doğrayınız ve salçayla beraber ilave ediniz.Biraz pişince sıcak suyunu ilave ediniz,kaynayınca haşlanmış fasulyeleri ve tabletleri katınız.Kısık ateşte fasulyeler pişinceye kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

19 Ocak 2010 Salı

YERİN HALA DOLMADI



CANIM KIZIM MELİKE'EM VE GÜZEL SESİ

KARIŞIK ETLİ DOLMA









MALZEMELER:

1/2 kg kabak
1/2 kg dolmalık biber
250 gr salamura yaprak
750 gr kıyma
1 bardak pirinç
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kuru soğan
nane,karabiber,kırmızı biber,tuz,sıvı yağ

YAPILIŞI:

Soğanları rondoda çekiniz.Pirinçleri yıkayınız ve tüm malzemeleri içine katarak karıştırınız.Kabakları oyunuz ,biberleri ayıklayınız iç malzemeyle sebzeleri doldurunuz.Üzerine sıvı yağ gezdiriniz.45 dakika
pişiriniz.
Afiyet olsun.


17 Ocak 2010 Pazar

KÖRİ SOSLU HİNDİ DÖNER SOTE


MALZEMELER:

1 paket hindi döner
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:

Domates ve biberi küp küp doğrayınız,biraz sıvı yağda pişiriniz.Daha sonra dönerleri ince ince keserek ilave ediniz .1/2 bardak su ve salçasını ilave ediniz.Dönerler piştikten sonra 1 çay kaşığı köri serpiniz.Birtaşım kaynatıp altını kapatınız.
Afiyet olsun.

SEVİMLİ DOSTLAR


BU HAFTA HAVA GÜZELDİ.BU GÜZEL ÖRDEKLER ÖZGÜRCE ÇİMLERDE DOLAŞIYORLARDI.BENİMDE FOTOĞRAF KAREME TAKILDILAR.

16 Ocak 2010 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



TARİF BİR:

MALZEMELER:

1 kg kereviz
1 adet havuç
1 adet soğan
şeker,tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limon

YAPILIŞI:

Bütün olarak soyulmuş soğanı tencereye koyunuz.Kerevizleri yıkayıp ayıklayınız,havuçlarıda ayıklayıp soğanın üzerine ilave ediniz.Kerevizleri dilim dilim keserek tencereye diziniz.Üzerine limon ,zeytinyağı,şeker,tuz ilave ediniz.1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişiriniz.Soğuduktan sonra kıyılmış kereviz yaprakları ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.

TARİF İKİ:


MALZEMELER:

3 Orta boy kereviz
2 adet büyük boy havuç
7-8 adet küçük soğan
½ adet limon
2 adet portakal
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
 2 adet kesme şeker

YAPILIŞI:

Kerevizler ayıklayıp,yıkayınız her tarafına limon sürünüz, 1 santim kalınlığında dilimleyiniz.Ortaları ve kenarlarını kurabiye kalıpları ile kesiniz.Havuçlarıda aynı şekilde kesiniz. Havuçları kerevizlerin ortasına yerleştirilir tencereye diziniz. Soğanları zeytinyağında biraz kavrunuz, kerevizlerin üzerlerine ilave ediniz .Şeker, tuz, zeytinyağı, suyunu sıktığımız portakal suyunu ve biraz suyu kerevizlerin üzerlerine dökünüz, pişmeye bırakınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


11 Ocak 2010 Pazartesi

YILBAŞI SOFRAMIZ








Yeni yıla girerken kardeşlerimle birlikte bu sofrayı oluşturduk.Mutlu bir geceydi .Tüm insanlığa
huzur dolu,sağlık dolu bir yıl diliyorum.

MENÜ:

Arabaşı çorbası
Hindi-iç pilav
Karides salatası
Amerikan salatası
Patetes püresi salatası
Börülce salatası
Fava
Yoğurtlu havuç
Peynirli tepsi böreği
Turşu
Zeytin
Peynir tabağı
Çoban salata
Meyveli pasta
Taze ananas
Karışık meyve
Kuruyemiş