SAYFALAR
▼
28 Temmuz 2018 Cumartesi
ÇİYA FRESH
ÇİYA FRESH
MALZEMELER:
1 ADET SALATALIK
1 ADET HAVUÇ
1 ADET KAPYA BİBERİ
5 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
3 YEMEK KAŞIĞI ÇİYA TOHUMU
TUZ
YAPILIŞI:
HAVUÇ VE SALATALIĞI RENDELEYİNİZ. KAPYA BİBERİNİ TAVLA ZARI BÜYÜKLÜĞÜNDE DOĞRAYINIZ. YOĞRT,MAYONEZ ,TUZ VE ÇİYA TOHUMUNU İLAVE EDİP KARIŞTIRINIZ.DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEYİP SERVİS EDİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
KUZU KÜLBASTI
KUZU KÜLBASTI
MALZEMELER:
YETERİNCE KUZU BUDUNDAN KÜLBASTILIK ET
SÜT
SIVI YAĞ
KARABİBER
KEKİK
TUZ
YAPILIŞI:
ETLERİ BAHARATLAR , SÜT VE SIVI YAĞ İLE SOSLAYINIZ BİR SAAT KADAR DİNLENDİRİNİZ.TAVAYI HARLI ATEŞTE BİR YEMEK KAŞIĞI SIVI İLE KIZDIRINIZ. İYİCE KIZDIĞINDAN EMİN OLUNCA ETLERİ TAVAYA YERLEŞTİRİNİZ.ALT ÜST PİŞİRİNİZ.SERVİS TABAĞINA DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE GARNİTÜRLE YERLEŞTİRİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
24 Temmuz 2018 Salı
KEŞKEK (TAVUKLU)
KEŞKEK (TAVUKLU)
MALZEMELER:
2 su bardağı aşurelik buğday
4 adet tavuk but
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Buğdayı bol suda güzelce yıkayınız. Yıkanmış buğdayları
düdüklü bir tencereye koyunuz ve üzerine sadece buğdayların üstünü geçecek
kadar su ilave ediniz. Kapağını kapatmadan kaynatınız. Kaynamaya başlayınca
altını kapatınız ve bu şekilde kapağını kapatıp yarım saat bekletiniz. Böylece
buğdaylar şişip, büyüyecekler. Yarım saatin sonunda tencerenin kapağını açınız,
yıkadığınız tavukları buğdayların üstüne kemikleriyle birlikte yerleştiriniz .Tuzunu,
karabiberini, kimyonunu ve suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatınız.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 40 dakika pişiriniz. Pişirdikten sonra
kapağını açınız ve tavuk etlerini kemiklerinden ayırınız. Bir el blenderi
çırpıcısı yardımıyla buğdayları ve tavukları güzelce çırpınız. Tamamen homojen
bir karışım olmasına özen gösteriniz. Sarımsağını katınız. Tereyağını, toz
kırmızı biber ile birlikte kızdırın ve sıcak keşkeğin üstüne gezdiriniz. Pul
biberle de süsleyerek servis ediniz. Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
BAT (TOKAT)
MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1/2 ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI KARIŞIK SALÇA
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET DOMATES
2 ADET YEŞİL BİBER
NANE
MAYDANOZ
TAZE SOĞAN
REYHAN
KIRMIZI BİBER
SUMAK
TUZ
ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI:
Mercimekleri yıkayınız.Büyükçe bir tencerede üzerini aşacak kadar su ile ocağa koyunuz. Kısık ateşte bir taşım kaynatıp kara suyunu süzünüz. Daha sonra mercimekleri dağılmadan pişiriniz.
Mercimekler pişince üzerine bulgur, tuz ve pul
biber koyun ve tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakınız.
Kuru soğanları çok minik küpler halinde doğrayınız ve üzerine
tuz serperek acısının çıkmasını sağlayınız. Domates, biber, yeşil soğan,
maydanoz, taze naneyi ince ince kıyınız.
Bir kaseye salçayı koyunuz ve 2 bardak su ile inceltiniz. Sumak ilave edip karıştırınız.
Cevizleri dişe gelecek şekilde dövünüz. Daha sonra tüm
malzemeyi geniş bir kapta karıştırınız. Yeteri kadar sulu değilse su ve buz ilave
ediniz.
Ekmekleri kızartınız. Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp, süzün ve bat yanında ikram ediniz.Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
www.guncelyemek.blogspot.com
ALEVİ PİLAVI
ALEVİ PİLAVI
MALZEMELER:
1 ÇORBA KASESİ PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
1/2 kg KUŞBAŞI KUZU ETİ
TEREYAĞ
TUZ
SÜSLEMEK İÇİN:
1 UFAK KONSERVE GARNİTÜR
NANE,MAYDANOZ,YEŞİL BİBER
YAPILIŞI:
YAYVAN BİR TENCEREYE ETLERİ KOYUNUZ.KISIK ATEŞTE PİŞİRİNİZ.ETLER PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE PİRİNÇLER İÇİN BİRE BİR BUÇUK,BULGUR İÇİN BİRE İKİ SICAK SU KOYUNUZ. TUZ İLAVE EDİNİZ.SU KAYNAYINCA BULGUR VE PİRİNCİNİ KATINIZ.KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKINIZ.PİLAV PİŞTİKTEN SONRA SÜSLEMEK İÇİN
KALIBINIZIN ALTINA BİR UFAK KUTU YIKANMIŞ SÜZÜLMÜŞ GARNİTÜR ÜZERİNE PİLAVI KATINIZ.SIKIŞTIRIP TERS ÇEVİRİNİZ.SÜSLEMEK İÇİN DİLEDİĞİNİZ GİBİ YAPABİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
20 Temmuz 2018 Cuma
KALAMAR TAVA
KALAMAR TAVA
MALZEMELER:
1 PAKET DONDURULMUŞ KALAMAR
ÜÇ YEMEK KAŞIĞI UN
2 ADET YUMURTA
1 ŞİŞE SODA
TUZ
5 YEMEK KAŞIĞI SADE UN
AY ÇİÇEK YAĞI
SOSU İÇİN:
4 DİLİM EKMEK
2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
1 BÜYÜK ÇAY BARDAĞI YOĞURT
3 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
YAPILIŞI:
DONDURULMUŞ KALAMARLARI BİR
SAAT KADAR ILIK SUDA BEKLETİNİZ. SÜZGEÇTEN SÜZÜNÜZ.UN,YUMURTA,TUZ VE
SODAYI İYİCE ÇIRPARAK BULAMAÇ SOSU HAZIRLAYINIZ.DÜZ BİR TABAĞA BİRAZ UN KOYUNUZ.KALAMARLARI ÖNCE UNA DAHA SONRA BULAMACA
BATIRARAK BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTINIZ. SOSU İÇİN EKMEĞİ ISLATIP SIKINIZ.DİĞER
MALZEMELERİ KATIP KARIŞTIRINIZ.KIZARMIŞ KALAMARIN YANINDA SERVİS EDİNİZ.AFİYET
OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
MİDYE TAVA
MİDYE TAVA
MALZEMELER:
1 PAKET DONDURULMUŞ MİDYE
ÜÇ YEMEK KAŞIĞI UN
2 ADET YUMURTA
1 ŞİŞE SODA
TUZ
5 YEMEK KAŞIĞI SADE UN
AY ÇİÇEK YAĞI
SOSU İÇİN:
4 DİLİM EKMEK
2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
1 BÜYÜK ÇAY BARDAĞI YOĞURT
3 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
YAPILIŞI:
DONDURULMUŞ MİDYELERİ BİR SAAT KADAR ILIK SUDA BEKLETİNİZ. SÜZGEÇTEN SÜZÜNÜZ.UN,YUMURTA,TUZ VE SODAYI İYİCE ÇIRPARAK BULAMAÇ SOSU HAZIRLAYINIZ.DÜZ BİR TABAĞA BİRAZ UN KOYUNUZ.MİDYELERİ ÖNCE UNA DAHA SONRA BULAMACA BATIRARAK BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTINIZ. SOSU İÇİN EKMEĞİ ISLATIP SIKINIZ.DİĞER MALZEMELERİ KATIP KARIŞTIRINIZ.KIZARMIŞ MİDYENİN YANINDA SERVİS EDİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
19 Temmuz 2018 Perşembe
KİNOA SALATASI
KİNOA SALATASI
MALZEMELER:
1 çay bardağı kinoa
1 adet domates
1 adet salatalık
1adet küçük kuru soğan
2 adet yeşil biber
Maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber
½ adet limon
Zeytinyağı
YAPILIŞI:
Kinoayı haşlayınız . Soğuduktan sonra sebzeleri ufak ufak doğrayınız. Limon ,zeytinyağı ve tuzdan oluşan sosu ilave ediniz. Üzerine kırmızı pul biber serpiniz. Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.bolgspot.com
BALIK PATLICAN
BALIK PATLICAN
MALZEMELER:
2 adet kemer patlıcan
1 adet yumurta
1 şişe soda
Un
Tuz
Sıvı yağ
Sos için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tutam kuru nane
YAPILIŞI:
Patlıcanları alaca soyunuz. Daha sonra parmak şeklinde doğrayınız. Biraz tuzlu suda haşlayıp sıkınız. Yumurta, un, tuz ve sodayı boza kıvamında bir bulamaç haline getiriniz. Patlıcanları önce una daha
sonra bulamaca batırıp az yağda bir tabak yardımıyla altını üstünü çevirerek kızartınız. Daha sonra sosunu hazırlayınız. Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
13 Temmuz 2018 Cuma
KARPUZ PİZZA
KARPUZ PİZZA
Karpuz pizza olur mu? Olur elbette. Karpuzu, şişkin mi şişkin orta kısmından halka şeklinde dilimleyiniz. Oldu mu size bir pizza tabanı? Üzerine ufalayın peyniri, taze baharatları, yeşillikleri.
Soğuk soğuk yenen ve içinizi ferahlatan karpuz pizzanız
hazır.
MALZEMELER:
1 adet büyük boy karpuz
200 gram yarım yağlı beyaz peynir
taze nane
8 dal
taze kekik
2 yemek kaşığı
zeytinyağı (arzuya göre)
Servis Önerisi:
Karpuz pizzayı, dilimlenen bir salata gibi düşünüp üzerine siyah zeytin dilimleri
ekleyebilir, peynir miktarını arzu ettiğiniz oranda arttırabilirsiniz.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
SOĞUK YARMA ÇORBASI (AYRAN AŞI)
SOĞUK YARMA ÇORBASI (AYRAN AŞI)
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ YARMA
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 BÜYÜK KASE YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
ZEYTİNYAĞI
TUZ
YAPILIŞI:
YOĞURDU ÇIRPINIZ.TUZ İLAVE EDİNİZ.HAŞLANMIŞ NOHUT VE YARMAYI KATIP KARIŞTIRINIZ.ÜZERİNE KURU NANE SERPİNİZ.ZEYTİNYAĞI GEZDİRİNİZ.BUZ İLAVE EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com