SAYFALAR

24 Temmuz 2018 Salı

BAT (TOKAT)


MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI  YEŞİL MERCİMEK
1/2 ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI KARIŞIK SALÇA
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET DOMATES
2 ADET YEŞİL BİBER
NANE
MAYDANOZ
TAZE SOĞAN
REYHAN
KIRMIZI BİBER
SUMAK
TUZ
ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI:

Mercimekleri yıkayınız.Büyükçe bir tencerede üzerini aşacak kadar  su ile ocağa koyunuz. Kısık ateşte  bir taşım kaynatıp kara suyunu süzünüz. Daha sonra mercimekleri dağılmadan pişiriniz.
Mercimekler pişince üzerine bulgur, tuz ve pul biber koyun ve tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakınız.
Kuru soğanları çok minik küpler halinde doğrayınız ve üzerine tuz serperek acısının çıkmasını sağlayınız. Domates, biber, yeşil soğan, maydanoz, taze naneyi ince ince kıyınız.
Bir kaseye salçayı  koyunuz ve 2 bardak  su ile inceltiniz. Sumak ilave edip karıştırınız.
Cevizleri dişe gelecek şekilde dövünüz. Daha sonra tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırınız. Yeteri kadar sulu değilse su ve buz ilave ediniz.
Ekmekleri kızartınız. Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp, süzün ve bat yanında ikram ediniz.Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder