SAYFALAR

24 Temmuz 2018 Salı

ALEVİ PİLAVI


ALEVİ PİLAVI

MALZEMELER:

1 ÇORBA KASESİ PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
1/2 kg KUŞBAŞI KUZU ETİ
TEREYAĞ
TUZ

SÜSLEMEK İÇİN:

1 UFAK KONSERVE GARNİTÜR
NANE,MAYDANOZ,YEŞİL BİBER

YAPILIŞI:

YAYVAN BİR TENCEREYE ETLERİ KOYUNUZ.KISIK ATEŞTE PİŞİRİNİZ.ETLER PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE PİRİNÇLER İÇİN BİRE BİR BUÇUK,BULGUR İÇİN BİRE İKİ SICAK SU KOYUNUZ. TUZ İLAVE EDİNİZ.SU KAYNAYINCA BULGUR VE PİRİNCİNİ KATINIZ.KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKINIZ.PİLAV PİŞTİKTEN SONRA SÜSLEMEK İÇİN
KALIBINIZIN ALTINA BİR UFAK KUTU YIKANMIŞ SÜZÜLMÜŞ GARNİTÜR ÜZERİNE PİLAVI KATINIZ.SIKIŞTIRIP TERS ÇEVİRİNİZ.SÜSLEMEK İÇİN DİLEDİĞİNİZ GİBİ YAPABİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder