SAYFALAR

20 Temmuz 2018 Cuma

KALAMAR TAVA


KALAMAR TAVA


MALZEMELER:

1 PAKET DONDURULMUŞ KALAMAR
ÜÇ YEMEK KAŞIĞI UN
2 ADET YUMURTA
1 ŞİŞE SODA
TUZ
5 YEMEK KAŞIĞI SADE UN
AY ÇİÇEK YAĞI

SOSU İÇİN:

4 DİLİM EKMEK
2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
1 BÜYÜK ÇAY BARDAĞI YOĞURT
3 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ

YAPILIŞI:

DONDURULMUŞ KALAMARLARI BİR  SAAT KADAR ILIK SUDA BEKLETİNİZ. SÜZGEÇTEN SÜZÜNÜZ.UN,YUMURTA,TUZ VE SODAYI İYİCE ÇIRPARAK BULAMAÇ SOSU HAZIRLAYINIZ.DÜZ BİR TABAĞA BİRAZ  UN KOYUNUZ.KALAMARLARI ÖNCE UNA DAHA SONRA BULAMACA BATIRARAK BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTINIZ. SOSU İÇİN EKMEĞİ ISLATIP SIKINIZ.DİĞER MALZEMELERİ KATIP KARIŞTIRINIZ.KIZARMIŞ KALAMARIN YANINDA SERVİS EDİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder