SAYFALAR

24 Temmuz 2018 Salı

KEŞKEK (TAVUKLU)


KEŞKEK (TAVUKLU)

MALZEMELER:

2 su bardağı aşurelik buğday
4 adet tavuk but
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
4 diş sarımsak
1 yemek  kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI:
Buğdayı bol suda güzelce yıkayınız. Yıkanmış buğdayları düdüklü bir tencereye koyunuz ve üzerine sadece buğdayların üstünü geçecek kadar su ilave ediniz. Kapağını kapatmadan kaynatınız. Kaynamaya başlayınca altını kapatınız ve bu şekilde kapağını kapatıp yarım saat bekletiniz. Böylece buğdaylar şişip, büyüyecekler. Yarım saatin sonunda tencerenin kapağını açınız, yıkadığınız tavukları buğdayların üstüne kemikleriyle birlikte yerleştiriniz .Tuzunu, karabiberini, kimyonunu ve suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatınız. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 40 dakika pişiriniz. Pişirdikten sonra kapağını açınız ve tavuk etlerini kemiklerinden ayırınız. Bir el blenderi çırpıcısı yardımıyla buğdayları ve tavukları güzelce çırpınız. Tamamen homojen bir karışım olmasına özen gösteriniz. Sarımsağını katınız. Tereyağını, toz kırmızı biber ile birlikte kızdırın ve sıcak keşkeğin üstüne gezdiriniz. Pul biberle de süsleyerek servis ediniz. Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder