ÇİZGİLİ PASTA
MALZEMELER:
300 GR İSTENİLEN MEYVE (MUZ ,KİVİ,ÇİLEK vb.)
SÜT (PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN)
ÇİKOLATA SOS HAZIR TÜP (SÜSLEMEK İÇİN)
KREMASI:
3 SU BARDAĞI SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 YUMURTA SARISI
1 PAKET VANİLYA
100 gr. BİTTER ÇİKOLATA(KUVERTÜR)
YAPILIŞI:
BİTTER ÇİKOLATA VE VANİLYA HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ TEFLON BİR TENCEREDE ORTA ATEŞTE KABARANA KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİNİZ.OCAĞI KAPATTIKTAN SONRA VANİLYA VE BİTTER ÇİKOLATAYI KATINIZ.ÇİKOLATA ERİYENE KADAR KARIŞTIRINIZ.TENCERENİN AĞZINI KAPATINIZ Kİ ÜZERİ BEKLEME AŞAMASINDA KURUMASIN.
KAKAOLU PANDİSPANYA:
6 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI NİŞASTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
SONRA:
1 PAKET VANİLYA
1 DOLU YEMEK KAŞIĞI OVALEKS
1/2 SU BARDAĞI SU
2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME KAKAO
YAPILIŞI:
NİŞASTA,UN VE KABARTMA TOZUNU ELEYİNİZ .SON ÜÇ MALZEME HARİÇ MİKSERLE MALZEMELERİ ÇIRPINIZ.DAHA SONRA DİĞER ÜÇ MALZEMEYİ KATIP ÇIRPINIZ.PASTA KALIBINA DÖKÜNÜZ.180 DERECE FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRİNİZ.İKİ SAAT SOĞUTUP KESME TELİYLE ÜÇE BÖLÜNÜZ.
ÜST SÜSLEME HAMURU(ÇİZGİLİ ŞEKLİ)
MALZEMELER:
6 ADET YUMURTA
6 YEMEK KAŞIĞI SİLME ŞEKER
4/3 SU BARDAĞI UN
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 KUTU ŞOKELLA
YAPILIŞI:
UNU ELEYİNİZ.ŞOKELLA HARİÇ MALZEMELERİ ÇIRPINIZ .FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİNİZ.BU AKIŞKAN HAMURU TEPSİYE DÖKÜNÜZ.180 DERECE FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİNİZ.SOĞUDUKTAN SONRA YAĞLI KAĞIDINI ÇIKARINIZ.ÜÇ EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜZ.ARALARINA ŞOKELLA SÜRÜNÜZ.ÜZERİNE YAĞLI KAĞIT KAPATARAK BASTIRINIZ.DAHA SONRA 1 mm. İNCELİĞİNDE ŞERİTLER KESİNİZ.
SON OLARAK PASTA YAPIMI:
ÜÇE BÖLÜNEN PASTANIN ARALARINA KREMAYI SÜRÜNÜZ VE DİLİMLENMİŞ MUZLARI DİZİNİZ.EN ÜSTE KREMAYI KAPLAYINIZ.BUZDOLABINDA İKİ SAAT SOĞUTUNUZ.KESTİĞİNİZ ŞERİTLERİ YAN YANA PASTANIN ÜZERİNE DİZİNİZ.MEYVELERLE SÜSLEYİP ÇİKOLATA SOSU İLE SON DOKUNUŞUNU YAPINIZ.PASTANIZIN BELİNE BİR KURDELA İLE FİYONK YAPINIZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder