GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

19 Nisan 2013 Cuma

PİŞMANİYELİ PASTA



MALZEMELER:

1 paket pişmaniye
6 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta
½ çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

1 kase erik marmeladı
1 adet muz
2 adet kivi
2 adet portakal
1 adet nar

MUHALLEBİSİ İÇİN:

4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
½ paket margarin

YAPILIŞI:

           Altı yemek kaşığı şekeri kırılan dört yumurta ile çırpınız. Yarım çay bardağı süt, bir paket kabartma tozu ve sıvı yağı ekleyiniz.Un eklediğimiz kek hamuru blendırla iyice çırpınız ve kalıba dökünüz.
Kek hamuru fırında pişerken pastanın muhallebisi için yarım paket margarin, altı su bardağı sütle eritiniz. Üzerine bir su bardağı şeker, ikişer yemek kaşığı un ve nişasta ekleyiniz. Muhallebiyi fokurdayana kadar karıştırılarak pişiriniz ve soğuması için bir kaba alınız. Bir adet muz küp küp, ikişer tane kivi ve portakal dilimleyiniz. Bir nar da tane tane ayıklayınız. Pişen keki soğutunuz bu sırada muhallebiyi de iyice çırpınız. Soğuyan keki ortadan ikiye kesiniz. Pastanın altı olacak parçanın üzerine bir kase erik marmeladı suyla karıştırılıp sürünüz, üzerine de muhallebi sürülerek kekin tabanını kaplayınız.Küp küp kesilen muzlar ve dilimlenen kivilerle portakallar muhallebinin üzerine diziniz. Nar taneleri de diğer meyvelerle buluşturunuz. Pastanın üst keki koyunuz ve üzerini muhallebi ile kaplayınız,ardından da donması için dolapta bekletiniz. Donan pastanın üzerini pişmaniyelerle kaplayınız. Pişmaniyelerin üstüne nar taneleri ve dilimlenen kivilerden koyunuz.
Pişmaniyeli pasta sunuma hazırdır…
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: