TARİF BİR:
MALZEMELER:
1 kg kereviz
1 adet havuç
1 adet soğan
şeker,tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limon
YAPILIŞI:
Bütün olarak soyulmuş soğanı tencereye koyunuz.Kerevizleri yıkayıp ayıklayınız,havuçlarıda ayıklayıp soğanın üzerine ilave ediniz.Kerevizleri dilim dilim keserek tencereye diziniz.Üzerine limon ,zeytinyağı,şeker,tuz ilave ediniz.1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişiriniz.Soğuduktan sonra kıyılmış kereviz yaprakları ile süsleyiniz.
Afiyet olsun.
TARİF İKİ:
MALZEMELER:
3 Orta boy kereviz
2 adet büyük boy havuç
7-8 adet küçük soğan
½ adet limon
2 adet portakal
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
2 adet kesme şeker
YAPILIŞI:
Kerevizler ayıklayıp,yıkayınız her tarafına limon sürünüz, 1
santim kalınlığında dilimleyiniz.Ortaları ve kenarlarını kurabiye kalıpları ile
kesiniz.Havuçlarıda aynı şekilde kesiniz. Havuçları kerevizlerin ortasına
yerleştirilir tencereye diziniz. Soğanları zeytinyağında biraz kavrunuz, kerevizlerin
üzerlerine ilave ediniz .Şeker, tuz, zeytinyağı, suyunu sıktığımız portakal
suyunu ve biraz suyu kerevizlerin üzerlerine dökünüz, pişmeye bırakınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder