6 adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr kıyma
YAPILIŞI:
Patlıcanları alaca soyunuz, yarım saat yağ çekmemesi için
tuzlu suda bekletiniz. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu kağıt ile kurulayınız ve az
yağda kızartınız. . Daha sonra doğranmış soğanları kavurunuz, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurunuz ve
biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ,sarımsakları ekleyerek karıştırınız. Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk pişiriniz.
Tepsiye patlıcanların ortalarını açarak yerleştiriniz ve malzeme ile patlıcanları
doldurunuz. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit
büyüklükte olacak şekilde paylaştırınız, biberlerden birer tane koyunuz.
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek
patlıcanların aralarına dökünüz. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyiniz. Daha
sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu
işlemi pilav tenceresi gibi yayvan bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede
tencerede de pişecektir. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder