1/2 kg mantar
1/2 kg karides
250 gr yeşil biber
1/2 kg domatez
1 demet maydanoz
250 gr rende taze kaşar
1 adet kuru soğan
tane karabiber
kırmızı biber
4 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
1 kaşık sana yağı
tuz
YAPILIŞI:
Genişce bir tencereye bir adet soğanı ay şeklinde doğrayınız.Bir kaşık sana yağında sarartınız.Üzerine limonlu suda bekletilmiş ve dörde bölünmüş mantarları ilave ediniz.Mantarlar suyunu çekmeye başlayınca haşlanmış,ayıklanmış karidesleri katınız.Üzerine tohumları ayıklanmış ve irice doğranmış yeşil biberleri ekleyiniz.Domatezlerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayınız ve ilave ediniz .Tencerenin ağzı açık şekilde orta hararetli ocakta suyunu çekinceye kadar pişiriniz.Daha sonra karabiber ,tuz,sarımsak dilimleri ve tereyağını ilave ediniz.Ayıklanmış,kıyılmış maydanozu serpiniz.En son rende taze kaşarı katınız ve altını kapatınız.Servis yaparken kırmızı biber serpiniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder