SAYFALAR

29 Aralık 2013 Pazar

ZENCEFİLLİ YENİ YIL KURABİYESİ



ZENCEFİLLİ YENİ YIL KURABİYESİ

MALZEMELER:

3 su bardağı un
1 adet yumurta
3/4 su bardağı kahverengi şeker
1/2 su bardağı pekmez
175 gram tereyağı (oda sıcaklığında - yumuşak)
1paket kabartma tozu
1+ 3/4 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çorba kaşığı zencefil
2 paket vanilya

YAPILIŞI:

Tereyağ ile şekeri iyice karıştırınız.Sonra yumurtayı ve pekmezi ekleyip, zencefil, tarçın ve vanilyayı katınız.En son kabartma tozu ve unu azar azar ekleyiniz ve elinizle iyice yoğurunuz.Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz.Sonra hamuru merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açınız.Kurabiye kalıbıyla kesiniz ve spatula yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriniz.İsterseniz kurabiyeleri pişmeden önce şekerlemelerle dekore ediniz.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişiriniz.Kurabiyeler fırından çıkınca 10 dakika tepside tutunuz.Sonra soğutmak için kurabiyeleri ızgara üstüne alınız.
Afiyet olsun.

Püf Noktası:
1-Kurabiye hamurunu açarken üzerine streç sererseniz, merdanenin yapışarak hamurun üzerini yaprak yaprak kaldırmasını engellemiş olursunuz.
2-Kurabiyeleri sonradan hazır süsleme glazürü ile de renklendirebilirsiniz.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder