SAYFALAR

29 Aralık 2013 Pazar

YENİ YIL NOEL KURABİYESİ


YENİ YIL NOEL KURABİYESİ

MALZEMELER:

Kurabiye Hamuru İçin
100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
100 gr. toz şeker
1 adet yumurta
275 gr. un
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Kuruyan Süsleme Kreması İçin
400 gr. pudra şeker
3-4 yemek kaşığı su
Gıda boyası
Dekor İçin
Hazır süsleme şekerleri

YAPILIŞI:

Tereyağını ve şekeri karıştırarak yoğurunuz.Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya devam ediniz.Ununu yavaş yavaş ekleyiniz.Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz.Sonra hamuru merdane ile kalınca açınız, (1 santime yakın olsun)Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekilde kesiniz.İsterseniz kurabiyeleri pişmeden önce üst kısmından bir kalem vs. ile deliniz, (ağaca asabilmek için)Yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsine diziniz.Önceden 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişiriniz.Kurabiyeler fırından çıkınca 5 dakika tepside tutunuz.Sonra soğutmak için kurabiyeleri ızgara üstüne alınız.
Bu arada süsleme kremasını hazırlayınız.Bir kasede pudra şekeriyle, suyu pürüzsüz olana kadar mikserle çırpınız.Elde ettiğiniz kremayı kaç renk kullanacaksanız o kadar parçaya ayırınız.Kremayı renklendirmek için gıda boyası ekleyiniz.Çabuk kuruyacağı için hava almayacak şekilde saklayınız.Kurabiyelere süsleme kremasını sürmek için boya fırçaları, bıçak, şırınga ve sıkma uçları kullanınız.Fırça ya da bıçak yardımıyla süsleme kremasını kurabiyelerin üzerine sürünüz.Dekor amaçlı kullanacağınız şekerleri ve küçük süsleri donmadan kremanın üzerine dökünüz.1-2 saat sonra krema iyice kuruyacak ve kurabiyeleriniz hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
Püf Noktası:
1-Kurabiyeleri pişirmeden üst kısmını sivri bir şeyle delerseniz, pişince kurdele ile çam ağacına asabilirsiniz.
2-Kurabiyelerin üzerinde yumurta sarısı olmadığı için pembeleşmez, pişip  pişmediğini anlamak için kontrol ediniz.
3-Süsleme kremasını (glazür)hazırlayıp kullanacağınız renklere göre ayırınız. Gıda boyasını karıştırınız, çabuk kuruyacağı için ağzı kapalı olarak saklayınız.
4-Süsleme yaparken çeşitli boylarda boya fırçası, şırınga ve sıkma uçları kullanabilirsiniz.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder