SAYFALAR

29 Aralık 2013 Pazar

ZENCEFİL-BAL-LİMON ŞURUBU



ZENCEFİL-BAL-LİMON ŞURUBU

MALZEMELER:

1 su bardağı bal
2 adet limon
1-2 yumru taze zencefil
1 çubuk tarçın

YAPILIŞI:
2 adet limonu iyice yıkayınız ve çekirdeklerini çıkararak kabuklarını soymadan ince ince dilimleyiniz.Limon dilimlerini ortadan ikiye bölünüzZencefilin kabuğunu soyunuz ve dilimleyiniz.Bir cam kavanoza dilimlenmiş limon ve zencefili koyunuz.Üzerine balı ekleyiniz ve karıştırınız.En son çubuk tarçını koyunuz.Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına yerleştiriniz.2-3 gün sonra içeceğiniz hazırdır.1 fincan sıcak suya yaklaşık 2-3 tatlı kaşığı bu şuruptan ekleyerek içeceğinizi hazırlayabilirsiniz.Servis yaparken isteğe göre bal veya limon ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder