SAYFALAR
▼
31 Ekim 2009 Cumartesi
27 Ekim 2009 Salı
GRACİAS A LA VİDA
Teşekkürler hayat; verdiğin her şey için;her açtığımda siyahı beyazdan, cennetin huzmesini karanlıktan, sevdiğim erkeği kalabalıktan çıkarıp bana sunan gözlerim için teşekkürler hayat, verdiğin her şey için hayatın sesi ve kelimelerim düşüncelerim, ettiğim kelamlar,annem, dostlarım, kardeşim ve parlayan güneş ve aşkın izleri için teşekkürler hayat, verdiğin her şey için;duyduğum tüm sesler; gece, gündüz, ağustos böcekleri, kanaryalar, çekiçler, motorlar, köpek bağırışları, rüzgar ve yarin sakin fısıltıları içinteşekkürler hayat, verdiğin her şey için;caddelerinde, göl kıyılarında, dağlarında ovalarında, leb-i deryada yahut suya hasret çöllerindeve evlerinde yorulan adımlarım için teşekkürler hayat, her şey için;yıkıntılardan kendimi yeniden yaratabildiğim ve yeniden hayata sunabildiğim için kahkahalarım, göz yaşlarım ve bu şarkı için her şey için teşekkürler...
ISPANAKLI AÇMA KOL BÖREĞİ
MALZEMELER:
Un
Tuz
Su
1/2 kg ıspanak
250 gr beyaz peynir1 paket sana yağı
2 yumurta
YAPILIŞI:
Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurunuz.Çiğ ıspanakları doğrayınız içine peyniri ilave ediniz.Bir yumurta kırınız.Sana yağını eritiniz.Puaça büyüklüğünde hamurlar koparınız ve açınız,arasına yağ sürüp malzemeden koyarak bükünüz.Tepsiye sırayla dolayınız.Üzerine yağla yumurta sarısı sürünüz.180 derce fırında bir saat pişiriniz.
Afiyet olsun.
NOT:
Ben bu böreği kızım Merve'ciğimin yanına Fransa'ya gittiğimde yapmıştım.Fotoğrafı yeni elime geçti ve şimdi sizlerle paylaşıyorum.
DOST SOFRASI
30 yıl sonra bebeklik, çocukluk,gençlik arkadaşım sevgili Işık'la buluştuk,hasret giderdik.Annesi saygıdeğer Nazmiye Hanım Teyze rahmetli annemin çok sevdiği arkadaşıydı.Kendileri tatar olduğu için onlara özgü enfes yemekler hazırlamışlardı.Cantık,haşhaşli bükme ,peynirli burma börek,elmalı kurabiyeler,pasta ,baharatlı çörek.Hepsi birbirinden harikaydı.Ellerinize sağlık.
ORTAKLAŞA MENÜ
Bu güzel sofrayı benim yaptığım mantı,kızım Melike'nin yaptığı kısır,ağabeyimin pişirdiği ıstakozla süsledik.Burada görülmeyen benim yaptığım ızgara köftemizde vardı.Herkez sevgisini kattı o gece ,mutluyduk...
ACI DOMATES SOSU
ACI DOMATES SOSU
MALZEMELER:
2 kg domates
200 gr acı süs biberi
2 baş sarımsak
sirke
tuz
YAPILIŞI:
Sebzeleri yıkayınız ve rondodan geçiriniz.Kavonoza koyunuz . İçine sirke ile tuz katınız on gün beklettikten sonra servise hazırdır.Çeşitli et yemekleri ve bazı bakliyat yemeklerinin yanında sunulabilir .
Afiyet olsun.
6 Ekim 2009 Salı
PAPİ'NİN ARDINDAN
Sevgili Papi sülalemize katılalı 15 yıl oldu ,sen bütün sülalenin maskotu,ferdi oldun.Annen,baban seni sevgi ile büyüttü.Onlara mutluluk kaynağı oldun.Son günlerinde çektiğin ızdırap hepimizi derinden etkiledi.Bu amansız hastalığa büyük halanda yenik düşmüştü.Bu yazdıklarımı belki diğer insanlar anlayamayabilirler fakat bizim için dünya tek ve bu dünya tüm canlılarıyla birlikte hepimizin .Senin bizim için diğerlerinden hiç farkın yok.Seni kaybetmenin hüznü içindeyiz.
Seni çok sevdik...
FIRINDA KARNIYARIK
6 adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr kıyma
YAPILIŞI:
Patlıcanları alaca soyunuz, yarım saat yağ çekmemesi için
tuzlu suda bekletiniz. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu kağıt ile kurulayınız ve az
yağda kızartınız. . Daha sonra doğranmış soğanları kavurunuz, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurunuz ve
biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ,sarımsakları ekleyerek karıştırınız. Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk pişiriniz.
Tepsiye patlıcanların ortalarını açarak yerleştiriniz ve malzeme ile patlıcanları
doldurunuz. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit
büyüklükte olacak şekilde paylaştırınız, biberlerden birer tane koyunuz.
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek
patlıcanların aralarına dökünüz. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyiniz. Daha
sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu
işlemi pilav tenceresi gibi yayvan bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede
tencerede de pişecektir. Afiyet olsun..
5 Ekim 2009 Pazartesi
KIR PİDESİ
Bunun için tarif veremicem ramazan ayı boyunca fırınımızda çeşitli içlerle hazırlandı bizde tükettik.
YALIKENTTE ŞEKER BAYRAMI AİLE SOFRASI
Bu bayram Ağa kızı olduğum için tüm sülaleyi ben topladım,mutlu bir bayram sofrasında hepbirlikteydik sülale boyu.Bu kayıdı biraz gecikmeyle yayınlıyorum affola
SOFRAMIZDA MENÜMÜZ
İşkembe-paça çorba
Yalancı mantı
Zeytinyağlı taze fasulye
Mücver
Peynirli tepsi böreği
Patlıcan-kabak kızartma
Fasulye piyazı
Zeytinyağlı biber dolma
Peynir tabağı
Çiğ köfte
Mangalda köfte-tavuk
Sosis-pastırma sote
Çoban salata
Kuru yemiş
Kavun
SELİMİYE'DE BİR PAZAR SABAHI KAHVALTISI
Bu pazar Selimiye'de ailecek birlikte kahvaltıdaydık.Ekim ayı olmasına rağmen hava çok güzel.Hep birlikte olmanın verdiği mutlulukla bilinen kahvaltılıkların yanı sıra kaşarlı,salamlı omlet ve hamur kızartması yaptım.Sevgili Baha çok mutluydu yine! Cümle şuydu:
Ne kadınsın be hala of!
Ne kadınsın be hala of!
4 Ekim 2009 Pazar
YEŞİL ZEYTİN YAPIMI (KALAMATA)
YAPILIŞI:
Toplanan zeytinler kırılarak kavanoza doldurulur ve üzerine su doldurulur ,bir müddet acı suyu çıkması için beklenir.Daha sonra tuzlanır ve limon dilimleri ilave edilir.
Afiyet olsun.
Toplanan zeytinler kırılarak kavanoza doldurulur ve üzerine su doldurulur ,bir müddet acı suyu çıkması için beklenir.Daha sonra tuzlanır ve limon dilimleri ilave edilir.
Afiyet olsun.
AHMET ABİMİN PUAÇALARI
4 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket sanayağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
tuz,susam,çörekotu,
peynir
dereotu,maydanoz
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurunuz.İçine peynirli,maydanozlu harç koyunuz ve şekil veriniz.Üzerine yumurta sarısı sürünüz.Dereotu ,çörek otu ve susamla süsleyiniz.
180 derece fırında 45 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
180 derece fırında 45 dakika pişiriniz.
Afiyet olsun.
3 Ekim 2009 Cumartesi
MANTARLI ET SOTE
MALZEMELER:
1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
1/2 kg mantar
3 adet domatez
5 adet yeşil biber
1 baş kuru soğan
1 demet taze soğan
1 baş sarımsak
defne yaprağı
tane karabiber
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı salça
tuz
YAPILIŞI:
Mantarları ayıklayıp yıkayınız,limonlu suda bekletiniz.Soğanları ay şeklinde doğrayınız.İki kaşık sıvı yağda soğanları sarartınız ve etleri ilave ediniz.Üzerine sırasıyla mantarları dometesleri ,yeşil biberleri katınız.Suyunu biraz çekince salça,defne yaprağı,sarımsak,karabiber,et bulyon ilave ediniz.Suyu iyice azalınca bir kaşık tereyağı ve doğranmış taze soğanları katınız.Bir taşım pişirip ocağı kapatınız.
Afiyet olsun.