SAYFALAR

6 Ekim 2009 Salı

FIRINDA KARNIYARIK




 MALZEMELER:

6 adet küçük boy patlıcan 
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr kıyma

YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soyunuz, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletiniz. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu kağıt  ile kurulayınız ve az yağda kızartınız. . Daha sonra  doğranmış soğanları kavurunuz, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurunuz ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ,sarımsakları ekleyerek karıştırınız. Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk pişiriniz. Tepsiye patlıcanların ortalarını açarak yerleştiriniz ve  malzeme ile patlıcanları doldurunuz. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırınız, biberlerden birer tane koyunuz.

Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökünüz. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyiniz. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi yayvan bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder