MALZEMELER:
1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
1/2 kg mantar
3 adet domatez
5 adet yeşil biber
1 baş kuru soğan
1 demet taze soğan
1 baş sarımsak
defne yaprağı
tane karabiber
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı salça
tuz
YAPILIŞI:
Mantarları ayıklayıp yıkayınız,limonlu suda bekletiniz.Soğanları ay şeklinde doğrayınız.İki kaşık sıvı yağda soğanları sarartınız ve etleri ilave ediniz.Üzerine sırasıyla mantarları dometesleri ,yeşil biberleri katınız.Suyunu biraz çekince salça,defne yaprağı,sarımsak,karabiber,et bulyon ilave ediniz.Suyu iyice azalınca bir kaşık tereyağı ve doğranmış taze soğanları katınız.Bir taşım pişirip ocağı kapatınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder