SAYFALAR

27 Ekim 2009 Salı

ISPANAKLI AÇMA KOL BÖREĞİ


MALZEMELER:

Un
Tuz
Su
1/2 kg ıspanak
250 gr beyaz peynir1 paket sana yağı
2 yumurta

YAPILIŞI:

Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurunuz.Çiğ ıspanakları doğrayınız içine peyniri ilave ediniz.Bir yumurta kırınız.Sana yağını eritiniz.Puaça büyüklüğünde hamurlar koparınız ve açınız,arasına yağ sürüp malzemeden koyarak bükünüz.Tepsiye sırayla dolayınız.Üzerine yağla yumurta sarısı sürünüz.180 derce fırında bir saat pişiriniz.
Afiyet olsun.

NOT:
Ben bu böreği kızım Merve'ciğimin yanına Fransa'ya gittiğimde yapmıştım.Fotoğrafı yeni elime geçti ve şimdi sizlerle paylaşıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder