SAYFALAR

9 Nisan 2018 Pazartesi

MANTARLI KUZU KAVURMA


MANTARLI KUZU KAVURMA

MALZEMELER:

1/2 kg. KUZU KUŞBAŞI
1/2 kg. MANTAR
4 ADET PATATES
1 KASE PİRİNÇ
SIVI YAĞ
TUZ

YAPILIŞI:

MANTARLARI İNCE İNCE DOĞRAYINIZ. 15 DAKİKA HAŞLAYINIZ.KUZU KUŞBAŞILARI KENDİ SUYU İLE KISIK ATEŞTE PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA MANTARLARI İLAVE EDİNİZ.PATATESLERİ KUŞBAŞI KIZARTINIZ.PİRİNCİ ÖNCEDEN SICAK SU İLE ISLATINIZ.1 E 1 BUÇUK ÖLÇÜ İLE  PİŞİRİNİZ.BİRAZ SIVI YAĞ VE TUZ İLAVE EDİNİZ.FOTOĞRAFTA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ PİLAV ALTTA ETLER ÜSTTE VE KENARLARINA PATATES İLE SÜSLEYİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder