MANTARLI KUZU KAVURMA
MALZEMELER:
1/2 kg. KUZU KUŞBAŞI
1/2 kg. MANTAR
4 ADET PATATES
1 KASE PİRİNÇ
SIVI YAĞ
TUZ
YAPILIŞI:
MANTARLARI İNCE İNCE DOĞRAYINIZ. 15 DAKİKA HAŞLAYINIZ.KUZU KUŞBAŞILARI KENDİ SUYU İLE KISIK ATEŞTE PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA MANTARLARI İLAVE EDİNİZ.PATATESLERİ KUŞBAŞI KIZARTINIZ.PİRİNCİ ÖNCEDEN SICAK SU İLE ISLATINIZ.1 E 1 BUÇUK ÖLÇÜ İLE PİŞİRİNİZ.BİRAZ SIVI YAĞ VE TUZ İLAVE EDİNİZ.FOTOĞRAFTA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ PİLAV ALTTA ETLER ÜSTTE VE KENARLARINA PATATES İLE SÜSLEYİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder