SODALI POĞAÇA
MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
4/3 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SODA
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 SİLME YEMEK KAŞIĞI TUZ
KURU MAYA
1 ADET YUMURTA SARISI
ALABİLDİĞİ KADAR UN
SUSAM
TAZE KAŞAR PEYNİRİ
YAPILIŞI:
ILIK SÜT İLE MAYAYI EZİNİZ.KABARINCA DİĞER MALZEMELERİ KATARAK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR YAPINIZ.ÜZERİNİ KAPATARAK YARIM SAAT BEKLETİNİZ.HAMUR MAYALANINCA İÇİNE TAZE KAŞAR KOYUP YUVARLAYINIZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜNÜZ VE SUSAMA BATIRINIZ.170 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 35 DAKİKA PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder