SAYFALAR

9 Nisan 2018 Pazartesi

KABAK VE BAMYA KIZARTMASI


KABAK VE BAMYA KIZARTMASI

MALZEMELER:

1 ADET KABAK
250 gr. İRİ BAMYA
1 ADET LİMON
2 ADET YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 İŞE SODA
TUZ
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
SOSU İÇİN:
YOĞURT
SARIMSAK
KURU NANE
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

YAPILIŞI:

BAMYALARI YARIM LİMON SIKILMIŞ SUDA  15 DAKİKA HAŞLAYINIZ. KAĞIT HAVLUNUN ÜZERİNDE KURUTUNUZ.YUMURTA,UN,TUZ VE SODA İLE BOZA KIVAMINDA BİR SOS HAZIRLAYINIZ.KABAKLARI İNCE İNCE KESİNİZ.ÜZERLERİNE TUZ SERPEREK SULANMASINI SAĞLAYINIZ.DAHA SONRA KAĞIT HAVLU İLE KURULAYINIZ. KIZGIN YAĞDA BULAMACA BATIRARAK KIZARTINIZ.SOSUN MALZEMESİNİ KARIŞTIRINIZ .AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder