TARTOLET
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
2 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ADET YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
150 gr. TEREYAĞI
KREMASI İÇİN:
2,5 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ADET YUMURTA SARISI
1,5 YEMEK KAŞIĞI LABNE
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ÜZERİNE ÇİLEK YADA MUZ
YAPILIŞI:
HAMURUNUN MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIP YOĞURUNUZ.SİLİKON KALIPLARA KOYUP ŞEKİL VERİNİZ.KISA SÜRE FIRINDA 160 DERECEDE PİŞİRİNİZ.KALIPLARDAN ÇIKARINIZ.KREMASINI PİŞİRİNİZ.SOĞUYUNCA SIKMA POŞETİNE KOYUP EKİL VEREREK SIKINIZ.ÜZERLERİNİ MEYVELERLE SÜSLEYİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder