SAYFALAR

3 Aralık 2017 Pazar

ZEYTİNLİ BİTTA (KIBRIS)


ZEYTİNLİ BİTTA

MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1/2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 SU BARDAĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI KURU MAYA
1 SİLME YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 ADET YUMURTA SARI ÜSTÜNE AKI İÇİNE
2 ADET İRİ KURU SOĞAN
1 KAVANOZ DOĞRANMIŞ SİYAH ZEYTİN
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
5-6 SU BARDAĞI UN (CIVIK BİR HAMUR OLMALI)

ÜZERİ İÇİN:
 SUSAM
ÇÖREK OTU

YAPILIŞI:

ILIK SÜT VE ILIK SUYU MAYA İLE BULUŞTURUNUZ.DAHA SONRA BİRAZ KABARINCA TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRINIZ.ZEYTİNİ YIKAYIP İYİCE KAĞIT HAVLU İLE KURULAYINIZ. KURU SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYINIZ. ZEYTİN VE SOĞANI DA HAMURA KATINIZ.HAMURUN ÜZERİNİ KAPATINIZ. SICAK BİR YERDE YAKLAŞIK 60 DAKİKA BEKLETİNİZ.İRİ YUVARLAK PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYINIZ. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİNİZ.ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU VE SUSAM İLE SÜSLEYEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA 30-35 DAKİKA PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder