SAYFALAR

3 Aralık 2017 Pazar

İNCİRLİ KURABİYE


İNCİRLİ KURABİYE

MALZEMELER:

200 gr. TEREYAĞI
1/2 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
5,5 SU BARDAĞI UN

İÇ HARCI:

10 ADET KURU İNCİR
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

ÜZERİNİN SOSU:

1 YUMURTA SARISI
1 ÇAY KAŞIĞI KAKAO
1 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI SÜT

YAPILIŞI:

İNCİRLERİ 15 DAKİKA SUDA BEKLETİNİZ.DAHA SONRA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYINIZ. BİR TAVANIN İÇİNDE SU VE ŞEKERLE PİŞİRİNİZ.DAHA SONRA ILININCA CEVİZİNİ KATINIZ.UNU ELEYEREK DİĞER HAMUR MALZEMELERİNİ KATIP HAMURU YAPINIZ İKİ YAĞLI KAĞIT ARASINDA HAMURU YARIM cm. KALINLIĞINDA AÇINIZ.ÇAY BARDAĞININ AĞZI İLE KESİNİZ İÇ MALZEMESİNİ KOYUP İKİYE KATLAYINIZ.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİNİZ.ÜZERİNE SOSU YUMURTA FIRÇASI İLE SÜRÜNÜZ.ÇATAL İLE ŞEKİL VERİNİZ.160 DERECE FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİNİZ.ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPEREK SERVİS EDİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder