SAYFALAR
▼
3 Aralık 2017 Pazar
RÜZGAR GÜLÜ KURABİYESİ
RÜZGAR GÜLÜ KURABİYESİ
MALZEMELER:
200 gr. MARGARİN
50 gr. BİSKİN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
4-5 SU BARDAĞI UN
3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
YAPILIŞI:
KAKAO HARİÇ TÜM MALZEMEYİ KOYUP KARIŞTIRINIZ.ORTA YUMUŞAKLIKTA BİR HAMUR OLUR.ÜÇ BEZEYE BÖLÜNÜZ.BİRİNCİYE BİR YEMEK KAŞIĞI KAKAO,İKİNCİYE İKİ YEMEK KAŞIĞI KAKAO KATINIZ.ÜÇÜNCÜYÜ SADE BIRAKINIZ.AYRI AYRI YOĞURUNUZ.İRİ FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLAKLAR YAPINIZ. SIRAYLA ÇİÇEK ŞEKLİNDE 6 ADET YAN YANA YUVARLAK OLACAK ŞEKİLDE DİZİNİZ.AVUCUNUZ İÇİNDE DÖNDÜREREK ŞEKİL VERİNİZ.YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİNİZ.160 DERECE FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder