SAYFALAR
▼
3 Aralık 2017 Pazar
AÇMA
AÇMA
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI KURU MAYA
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ
5-6 SU BARDAĞI UN
125 gr. TERE YAĞ
2 ADET YUMURTA SARISI ÜSTÜNE BEYAZI İÇİNE
1 ÇORBA KAŞIĞI PEKMEZ
ÇÖREK OTU
SUSAM
YAPILIŞI:
ILIK SÜT VE ILIK SUYU MAYA İLE BULUŞTURUNUZ. DAHA SONRA BİRAZ KABARINCA TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRINIZ.HAMURUN ÜZERİNİ KAPATINIZ. SICAK BİR YERDE YAKLAŞIK 60 DAKİKA BEKLETİNİZ.MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE İRİ YUVARLAK PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYINIZ. ELİNİZLE AÇARAK İÇİNE YUMUŞAMIŞ TERE YAĞINI SÜRÜNÜZ. KIVIRARAK BÜKÜNÜZ VE YUVARLAK YAPINIZ.
YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİNİZ.ÜZERLERİNE PEKMEZ İLE YUMURTA SARISINI KARIŞTIRARAK SÜRÜNÜZ. ÇÖREK OTU VE SUSAM İLE SÜSLEYEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA 30-35 DAKİKA PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder