SAYFALAR

3 Aralık 2017 Pazar

HAŞHAŞLI BÜKME


HAŞHAŞLI BÜKME

MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ MAYA
5-6 SU BARDAĞI UN
2 ADET YUMURTA SARISI ÜZERİNE AKI İÇİNE
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
6 YEMEK KAŞIĞI HAŞHAŞ EZMESİ
1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
ÜZERİNE SUSAM
                                           ALINTIDIR


YAPILIŞI:

ILIK SÜT VE ILIK SUYU MAYA İLE BULUŞTURUNUZ. DAHA SONRA BİRAZ KABARINCA TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRINIZ.HAMURUN ÜZERİNİ KAPATINIZ. SICAK BİR YERDE YAKLAŞIK 60 DAKİKA BEKLETİNİZ.HAŞHAŞ EZMESİNİ 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ İLE AÇINIZ. PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE İRİ YUVARLAK PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYINIZ. MERDANE İLE AÇINIZ .ARALARINA HAŞHAŞ EZMESİ VE CEVİZ SERPİNİZ.ÜST ÜSTE KOYUNUZ.KALINCA PARMAK KALINLIĞINDA ŞERİTLER KESİNİZ. BÜKÜNÜZ VE İKİYE KATLAYINIZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜNÜZ VE SUSAM SERPİNİZ.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA 30-35 DAKİKA PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder