SAYFALAR
▼
4 Aralık 2017 Pazartesi
KANDİL SİMİDİ
KANDİL SİMİDİ
MALZEMELER:
250 gr. TEREYAĞI YADA TEREMYAĞ ( ODA SICAKLIĞINDA)
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
3 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1,5 PAKET KABARTMA TOZU
2 ADET YUMURTA SARISI ÜSTÜNE AKI SUSAMIN ALTINA
1 TEPELEME TATLI KAŞIĞI MAHLEP
3 ÇAY KAŞIĞI TUZ
5 SU BARDAĞI UN
ÜZERİ İÇİN:
SUSAM
ÇÖREK OTU
YAPILIŞI:
BİR KABA YAĞLARI,YOĞURDU,SİRKE,MAHLEP,TUZ VE KABARTMA TOZUNU KOYUP KARIŞTIRINIZ.UNU ÜZERİNE ELEYİNİZ.İYİCE YOĞURUNUZ.İRİ CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARINIZ.ŞERİT YAPIP YUVARLAYINIZ VE SİMİT ŞEKLİ VERİNİZ .YUMURTA AKINA BULAYIP SUSAMA BATIRINIZ.YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖREK OTU SERPİNİZ. 200 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 20- 25 DAKİKA PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder