SAYFALAR

4 Aralık 2017 Pazartesi

LEOPAR POĞAÇA


LEOPAR POĞAÇA

MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 SU BARDAĞI  ILIK YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET YAŞ MAYA
2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ
6 SU BARDAĞI UN
ÜZERİ İÇİN:
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
1 PAKET KURU MAYA
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1/2 SU BARDAĞI ILIK SU

YAPILIŞI:

SÜT,ŞEKER VE MAYAYI KARIŞTIRIP 10 DAKİKA KABARMASINI BEKLEYİNİZ DAHA SONRA YOĞURT,YAĞ ,TUZ VE ELENMİŞ UNUNU KATINIZ.MAYALANMASI İÇİN SICAK BİR YERDE ÜSTÜNÜ KAPATIP DİNLENDİRİNİZ. MAYALANDIRDIKTAN SONRA HAMURLARA YUVARLAK ŞEKİL VERİNİZ. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİNİZ.KEK KIVAMINDA ÜSTÜNÜN SOSUNU HAZIRLAYINIZ.SOSU POĞAÇALARIN ÜZERİNE YARIM cm. SÜRÜNÜZ.200 DERECELİK FIRINDA ÜSTÜ KIZARIP ŞEKİL ALANA KADAR PİŞİRİNİZ.AFİYET OLSUN.
NOT: DİLERSENİZ İSTEDİĞİNİZ BİR İÇ HARCINI İÇİNE KOYABİLİRSİNİZ.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder