SAYFALAR
▼
3 Aralık 2017 Pazar
YOĞURTLU TAVUKLU BULGUR SALATASI
YOĞURTLU TAVUKLU BULGUR SALATASI
MALZEMELER:
3 SU BARDAĞI PİLAVLIK İRİ BULGUR
1 ADET BÜYÜK TAVUK GÖĞÜS
10 ADET KORNİŞON TURŞU
4 ADET KÖZLENMİŞ KAPYA BİBERİ
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 DEMET DEREOTU
1 KASE KATI YOĞURT
5 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
6 DİŞ SARIMSAK
TUZ
SIVIYAĞ
ÜZERİ İÇİN TOZ KIRMIZI BİBER
YAPILIŞI:
TAVUK GÖĞÜS ETİNİ HAŞLAYINIZ.SOĞUMAYA BIRAKINIZ.TAVUK SUYU İLE BİRLİKTE 6 BARDAK SU,TUZ VE SIVI YAĞ İLAVESİ İLE TEFLON,PİLAVLIK VE YAYVAN BİR TENCEREDE KISIK ATEŞTE BULGUR PİLAVINI PİŞİRİNİZ. SOĞUMAYA BIRAKINIZ.TAVUK GÖĞÜSÜ SOĞUDUKTAN SONRA DİDİKLEYİNİZ.KORNİŞON TURŞUYU KÜP KÜP DOĞRAYIP TUZUNUN ÇIKMASI İÇİN YIKAYINIZ VE KAĞIT HAVLU İLE İYİCE KURULAYINIZ.KÖZLENMİŞ BİBERİ DE KÜP KÜP DOĞRADIKTAN SONRA YIKAYIP KAĞIT HAVLU İLE İYİCE KURULAYINIZ.DEREOTUNU YIKADIKTAN SONRA İNCE İNCE KIYINIZ.SARIMSAĞI RENDELEYİP YOĞURT VE MAYONEZ İLE BİRLİKTE ÇIRPINIZ.KARARMAMASI İÇİN EN SON CEVİZ İLAVE ETMEK KAYDIYLA TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRINIZ.ÜZERİNE TOZ KIRMIZI BİBER SERPİNİZ.AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder